lunes, 30 de noviembre de 2015

Es constitueix la Xarxa de la C17

El passat divendres 20 de novembre es va constituir, a Vic, la Xarxa C17 formada per una trentena de municipis i diverses empreses i entitats que sumen esforços per construir un país de dalt a baix” ha explicat l’alcalde de Granollers i president de la Xarxa C17, Josep Mayoral.

La Xarxa C17 entén el corredor viari i ferroviari de la C17 com un dels principals eixos de l’activitat productiva de Catalunya, malgrat la manca d'atenció històrica en termes d'inversió. L'impacte econòmic i social del seu desenvolupament tindrà efecte multiplicadors al territori i per tot Catalunya. L’associació fa dos anys que treballa, especialment en quatre grups estratègics: infraestructures, promoció industrial, formació professional i promoció turística.

Divendres es va fer un nou pas endavant, després de la constitució de l’associació Xarxa C17, exposant els 8 projectes que s’hauran de desplegar i duu a terme:

1. El desdoblament de la R3: el paper del transport ferroviari en aquest corredor és crucial. Es continua amb la reivindicada demanda de desdoblar la R3 que implicarà millores de comunicació, de freqüència de pas i horaris.

2. Solucions a la carretera C17: la Xarxa C17 planteja que la carretera necessita guanyar seguretat i fluïdesa de trànsit, cal el desdoblament de la via entre Lliçà d’Amunt i Parets.

3. El Pla Director del Circuit de Velocitat: el model que es planteja en el Pla Director del Circuit reuneix el desenvolupament industrial, urbanístic i econòmic que es pot traslladar i implantar en el territori de la C17.

4. Els Jocs Olímpics Barcelona-Pirineus 2026: la Xarxa C17 defensa la candidatura dels Jocs Olímpics Barcelona- Pirineus i ho fa convençuda que cal un canvi del model turístic que passi per la millora de les infraestructures de comunicació.

5. Projectes europeus: d’especialització i competitivitat territorial: impulsar el món del motor-esport, la salut i la metal·lúrgia com a projectes que tenen una interessant especialització en l’eix de la C17 i que són competents territorialment per formar part de projectes europeus.

6. Polígons industrials: desplegament de la fibra òptica, la xarxa elèctrica i els subministraments d’energia: conèixer la realitat dels polígons industrials de la C17 per tal de poder treballar conjuntament, municipis i empreses, en la millora dels polígons i poder desplegar la fibra òptica i millorar els subministraments energètics.

7. Impuls de la FP Dual: treball constant en el camp del coneixement, l’educació i l’empresa a través de la Formació Professional Dual, amb un paper central de la Universitat de Vic.

8. El transport públic en carretera: impuls del transport públic a la C17 amb el desplegament d’un Pla de transport de viatgers.

La Xarxa C17 està formada per 28 municipis: Mollet del Vallès, Montmeló, Parets del Vallès, Lliçà de Vall, Lliçà d'Amunt, Canovelles, Granollers, Les Franqueses del Vallès, La Garriga, Vic, Manlleu, Torelló, Olot, Ripoll i Puigcerdà, Aiguafreda, Balenyà, Centelles, Figaró-Montmany, Gurb, l'Ametlla del Vallès, Les Masies de Voltregà, Sant Hipòlit de Voltregà, Sant Martí de Centelles, Sant Pere de Torelló, Sant Eulàlia de Riuprimer, Tagamanent i Tona. A més de diverses empreses, entre les quals: La Farga, Sagalés, Estabanell Energia, Comforsa, Pimec, Unió Empresarial Intersectorial del Vallès Oriental, la Cambra de Comerç de Barcelona, etc.