martes, 15 de diciembre de 2015

Es comença la redacció del Pla Local de Seguretat Viària

El Ple de l’Ajuntament de Canovelles va aprovar, per unanimitat, l’acord de col·laboració en matèria de seguretat viària que ofereix un primer conveni de redacció d’un Pla integral d’àmbit local en matèria de seguretat viaria (PLSV) el qual tindria en compte els trets bàsics i característics del nostre municipi amb l’objectiu de contribuir a la creació d’una nova cultura de conducció, circulació i mobilitat i per tal de reduir la sinistralitat a la xarxa viària urbana

En aquest acord el Servei Català de Trànsit es compromet a:

1. Dirigir l’elaboració i redacció del PLSV.
2. Aportar l’assistència tècnica d’una enginyeria especialitzada per fer possible l’elaboració i redacció del PLSV.
2. Establir criteris comuns per a tots els PLSV que en facin homogeni el contingut per a tots els municipis, tot i atenent a la diversitat de cadascun. 

L’Ajuntament de Canovelles es compromet a: 

1. Crear un grup de seguiment del desenvolupament del PLSV amb la participació de representants polítics i tècnics, policia local i altres persones clau, en el seu cas.
2. Definir els objectius i les àrees d’actuació del PLSV d’acord amb els criteris propis i en funció dels problemes detectats en el diagnòstic de l’accidentalitat a l’àrea local.
3. Recollir i lliurar la informació sol·licitada pel Servei Català de Trànsit per a aquesta finalitat.
4. Aprovar i dur a terme el pla d’actuació, recollint les actuacions prioritàries i definint un pla temporal per a l’execució de cadascuna.
5. Dur a terme el seguiment i l’avaluació del PLSV.
6. Lliurar al Servei Català de Trànsit biennalment les dades de seguiment.