miércoles, 27 de enero de 2016

La 54a Festa de Sant Antoni Abat, dedicada a l’any Bellulla

Un dia de sol esplèndid va acompanyar els membres de la Comissió Sant Antoni Abat, encarregats d’organitzar la diada més esperada de l’entitat: la Festa de Sant Antoni Abat, en patró dels animals de peu rodó, el passat dissabte 23 de gener.

El tret de sortida de la celebració, que enguany arribava a la 54a edició, va ser la tradicional missa en honor a Sant Antoni a l’església de Sant Fèlix. Seguidament, a les 10:30 hores i amb un gran número de visitants, va tenir lloc la tradicional benedicció dels animals a càrrec del mossèn Manel Amado, davant del Teatre Auditori Can Palots.

Toni Calderón, membre de l’entitat, va posar en context la celebració, destacant que enguany la diada comptava, a més, amb una carrossa especial dedicada a l’any Bellulla, en honor a la Verge de Bellulla de Canovelles. Calderón també va referir-se al fet que era el primer any que la celebració comptava amb la presència d’un dels fundadors de la Comissió Sant Antoni Abat, Jaume Estrada, així com va aprofitar la celebració per reivindicar la festa de Sant Antoni com a patrimoni cultural immaterial.

Un cop beneïts els animals i presentades totes les carrosses de la Passada d’aquest any, va començar la Passada dels carros i cavalls pels carrers del poble. Com cada any, la festa va comptar amb el carro d’animals de corral, la gran cistella de la Comissió -farcida de productes cedits per botigues i comerços de Canovelles, que es van rifar entre els participants-, i un carro que oferia petits tast de carn i borregos al públic. 

Un cop finalitzada la Passada, els participants van gaudir del tradicional dinar de germanor de Sant Antoni i d’una tarda tranquil·la, que va acabar amb un ball de fi de festa.