domingo, 10 de enero de 2016

Xerrades del SEMCA per evitar conflictes entre comunitats de veïns

La convivència a les comunitats de veïns pot provocar a vegades situacions difícils de gestionar per a les persones que les pateixen: molèsties per sorolls, activitats comercials, mal ús de l’espai comú, salubritat, impagament de quotes, etc. Sovint són situacions que, per una manca de comunicació o desconeixement de la normativa, acaben esdevenint un conflicte.

Per oferir informació, evitar aquest tipus de situacions i resoldre dubtes sobre la gestió de la comunitat i la convivència, el Servei de Mediació de Canovelles de l’Ajuntament (SEMCA) va organitzar el passat 17 de desembre la primera d’un seguit de xerrades informatives gratuïtes, obertes a ciutadania i adreçades, especialment, a propietaris, llogaters i comerciants.

A la xerrada van assistir un total de 8 persones. Alguns volien conèixer en general les ordenances de convivència i d'altres, en canvi, tenia consultes concretes sobre convivència i gestió de la comunitat. La primera part de la xerrada es va destinar a exposar les ordenances de convivència i de tinença d'animals i, a la segona part, es va donar un assessorament jurídic per part de l'advocat del Servei de Mediació. Els assistents van valorar molt positivament la informació rebuda i van agrair que l'Ajuntament ofereixi aquest tipus de servei a la ciutadania. 

La propera xerrada tindrà lloc el 19 de gener, a les 19 hores, a la sala d’actes de la Biblioteca Frederica Montseny.