lunes, 29 de febrero de 2016

L’Escola Jacint Verdaguer perdrà una línia de P3

El Departament d’Ensenyament de la Generalitat ha comunicat a l’Escola Jacint Verdaguer que aquest proper any tindrà una línia menys de P3 degut a la baixa matriculació.

Actualment a Canovelles, es disposa de l’Escola Congost amb dues línies, l’Escola Els Quatre Vents amb dues línies, l’Escola Joan Miró amb una línia i l’Escola Verdaguer que es quedarà amb una línia. Es dóna la circumstància que l’Escola Verdaguer comparteix espais amb l’Institut Domus d’Olivet.

L’alcalde, José Orive, lamenta que la baixada de natalitat no obri un debat sobre la qualitat de l’educació pública i una planificació a llarg termini. Aquesta oportunitat podria ajudar a baixar ràtios a les aules, oferir un altre cop suport a l’educació inclusiva –que els infants no hagin d’anar a una col·lapsada Montserrat Montero- i  prioritzar l’educació com un bé educatiu i social i no només econòmic. 

És per aquests motius que l’Ajuntament de Canovelles es posiciona en contra del tancament de l’aula de P3 a l’Escola Jacint Verdaguer.