miércoles, 17 de febrero de 2016

Necessiteu el certificat de penals?

La Llei Orgànica 1/1996, de Protecció del Menor, modificada per la Llei 26/2015 i la Llei 45/2015, de Voluntariat estableixen l’obligació d’aportar certificats negatius del Registre Central de Delinqüents Sexuals per a tots els professionals i voluntaris que treballin en contacte habitual amb menors.

Aquest certificat l’emet el Ministeri de Justícia. Les sol·licituds les podeu fer telemàticament o descarregar-les de la web del Ministeri.

També ho podeu tramitar a l'oficina de Benestar Social i Família de la Generalitat, a la plaça Pau Casals de Canovelles, de dilluns a divendres de 9 a 14 hores.

Si la sol·licitud es fa de manera presencial el procediment és el següent:

1. Complimentar el formulari a través del Model 790 que es pot obtenir a la pàgina web del Ministeri de Justícia o a les Gerències Territorials del Ministeri de Justícia (a Barcelona: C/ Garcilaso, 123). Cal signar l’imprès.

2. Un cop emplenat l’imprès, en primer lloc, s’haurà de fer el pagament de la taxa en qualsevol Banc, Caixa d'Estalvis o Cooperativa de Crèdit de les que actuen com a entitats col·laboradores en la recaptació tributària (la pràctica totalitat). Efectuat el pagament, l'entitat financera lliurarà les còpies “Exemplar per a l’Administració i Exemplar per a l’interessat”, amb la corresponent certificació mecànica, o signatura autoritzada. L’import de la taxa és de 3,70€.

3. Una vegada efectuada correctament l'autoliquidació de la taxa, la sol·licitud del certificat es farà presentant la còpia “Exemplar er a l’administració” a la Gerència Territorial del Ministeri de Justícia (C/ Garcilaso, 123). També es podrà presentar a la Oficina de Benestar Social de la Generalitat situada a la plaça Pau Casals de Canovelles.