sábado, 6 de febrero de 2016

Quants anys té Canovelles? 6.000 anys o 1.008 anys?

Els anys d’un poble es compten a partir de la primera referència escrita del mateix, en el cas de Canovelles a partir del 26 de juny de 1008.

Per tant Canovelles te 1.008 anys!!

El nom Canovelles és documentat per primer cop en un registre per escrit l’any 1008 quan el senyor Ingilbert i la seva muller Incúncia van fer un canvi de terres de Canovelles amb l’abat Ot de Sant Cugat de cinc peces de terra que ells hi tenien per comprar unes terres que els donava el monestir situades en un altre lloc; amb la cessió de les terres els donadors traspassaven a l’abat i al monestir el domini i la potestat que hi tenien.

Tot i això, les primeres restes trobades al terme de Canovelles corresponen a l’època del neolític mitjà, entre el 5500 i el 3500 aC, que va ser quan els pagesos es van situar en llocs més planers. 

A Canovelles es van localitzar un Menhir i dues tombes a Ca l’Estrada 1, i a la bòbila prop de Ca l’Amell Xic juntament amb la sepultura s’hi va trobar el material que es dipositava amb el difunt. Mes les ultimes troballes a Ca L´Estrada 2.