viernes, 11 de marzo de 2016

Canovelles reivindica el paper de l'Escola Pública

La plaça de la Joventut es va tornar a omplir de gom a gom per acollir la Festa de l'Escola Pública, el passat dissabte 5 de març.

La trobada, que tenia com a tema central La descoberta del medi social i natural, va ser una oportunitat única per reivindicar públicament el paper de les escoles públiques de qualitat, així com per compatir i mostrar als familiars i amics dels alumnes les experiències i els treballs realitzats al llarg del curs.

De les 11 a les 13 hores es van realitzar tallers, exhibicions i activitats a càrrec de les escoles, entitats i serveis educatius participants: les escoles Congost, Joan Miró, Els Quatre Vents i Jacint Verdaguer, els Instituts Bellulla i Domus d'Olivet, el Centre de Formació d'Adults, les escoles bressol Sant Jordi i Marta Mata i l'Espai familiar El Racó,  les AMPA del centres educatius, l'Aula tecnològica de Fusteria i els tallers de famílies del Pla Educatiu d'Entorn.

La Colla Gegantera de Canovelles també va sumar-se a la celebració i va oferir als assistents una ballada de gegants al mig de la plaça.
 
Enguany, el Manifest el va llegir, en nom de tota la comunitat educativa, el director de l'escola Joan Miró. "Només la unitat de la comunitat educativa aconseguirà allò que es proposi", va expressar, afegint que "hem de lluitar, ara més que mai, per assegurar un sistema educatiu pel futur i amb futur". El director va fer referència també a les retallades: "Retallar en educació és el pitjor camí per progressar com a societat i la seguretat d'una major desigualtat social", va expressar. "No és el moment d'eliminar línies educatives i professorat. És el moment de lluitar per una disminució de la ràtio per aula a tot Canovelles, que ens pugui permetre atendre millor la nostra diversitat i enriquidora realitat".   

Més informacióManifest