martes, 22 de marzo de 2016

Visita institucional a l’empresa SAPLEX

L’empresa està situada a Canovelles des dels seus inicis el 1975 i es dedica a la fabricació de productes de plàstic flexible, essent el seu principal client la cadena de distribució alimentària Mercadona.

L’empresa ha invertit 3,5 milions d’euros en la construcció d’un magatzem intel·ligent, que els permet assumir la logística i estar operativa les 24 hores dels set dies de la setmana.

La companyia de Canovelles dóna feina a 107 treballadors, i ha realitzat durant aquest any passat més de 5.000 hores de formació per adequar els treballadors a la nova logística que ha substituït les feines més pesades per control de robòtica.

La inversió portada a terme ha permès dotar el magatzem de tecnologia intel·ligent per emmagatzemar palets de manera automatitzada, des del final de la línia de producció fins a la nova instal·lació. La nau, de 1.250 metres quadrats i 15 metres d’alçada, té capacitat per 3.200 palets. Segons informa la companyia, el nou magatzem permetrà millorar l’eficiència i la rendibilitat, amb un estalvi de 400.000 euros anuals en despeses logístiques i una reducció del risc d’accidents laborals. 

La inversió portada a terme per a la construcció del magatzem intel·ligent se suma a d’altres que la companyia ha portat a terme per augmentar la capacitat productiva, millorar la qualitat i els processos de producció i innovar en el producte. Des de 2010, la companyia ha invertit 18 milions d’euros. Durant el 2015, es van invertir 5,1 milions (els 3,5 milions destinats al magatzem intel·ligent i 1,6 milions més per a la compra de tres màquines d’última generació) que van completar la segona fase d’automatització del final de la línia de producció. Aquest 2016, les inversions continuaran. És previst que es destinin 2,5 milions a comprar nova maquinària per a producció. 

L’empresa va tancar l’any 2015 amb una facturació de 48 milions d’euros, i una producció de 21.350 tones de producte. El creixement va ser del 5%, de manera que la companyia va consolidar el creixement dels últims anys i la seva posició de líder en producció de bosses d’escombraries. Mercadona, cadena de la qual Saplex és proveïdora per a tots els establiments a l’Estat, absorbeix un 87% de la producció feta a Canovelles.