jueves, 26 de mayo de 2016

Èxit rotund a la Cursa-Marxa solidària Candela

La Cursa-Marxa Candela va celebrar-se diumenge 22 de maig amb més d’un miler de participants, 300 persones més que l’any passat. Una tercera edició que va batre tots els records i va recaptar, en benefici de la investigació del càncer infantil de l’Obra Social Sant Joan de Déu, un total de 7400€ gràcies a la venda de samarretes i polseres, les inscripcions de la Cursa-Marxa i les donacions de diverses empreses. 

La matinal d’esport i solidaritat va començar a les 10 del matí i va finalitzar al voltant de les 13 hores, amb una botifarrada a la zona esportiva de Can Duran. Cal destacar que a la primera edició van participar 620 persones, a la segona més de 800 i en aquesta tercera edició, un total de 1.065 persones.

El recorregut, apte per a infants, adults i gent gran, passava pels voltants de Canovelles i feia una volta de 5 km. Els que van voler fer el circuit corrent, també ho van poder fer i van triar entre fer una volta o dues voltes, amb un total de 9 km. Tots els participants van rebre, a l’arribada, una polsera Candela i un entrepà de botifarra per esmorzar.

La iniciativa de la Cursa-Marxa solidària va néixer del canovellí David Sánchez, membre de polseres Candela, que es dedica a recaptar fons per a la investigació del càncer infantil. La implicació de Sánchez va començar quan l’Aleix, el seu fill gran, va patir una leucèmia. L’Aleix, totalment curat, va participar en aquesta edició i va pujar a l’escenari, juntament amb altres nenes i nenes, per a donar el tret de sortida a la tercera Cursa-Marxa Candela.

David Sánchez no ha parat des de fa tres anys de sumar col·laboradors i fer més gran el projecte Candela amb iniciatives de tota mena, destinades a la investigació del càncer infantil. "Vull agrair molt especialment la col·laboració dels botiguers de Canovelles que ens han ajudat moltíssim en la difusió de la iniciativa, així com en la venda de les polseres Candela a través dels seus establiments", va destacat Sánchez.

L’ideòleg de l’activitat va explicar el projecte Candela amb un emotiu discurs que agraïa la col·laboració tan important de tots els participants assistents. Sara Sánchez, treballadora del laboratori d’oncologia de l’Hospital Sant Joan De Déu també va pronunciar unes paraules d’agraïment: “Realment veure que tota aquesta gent s’ha mobilitzat per una causa tan bona, t’omple molt i ens ajuda significativament a seguir investigant”, va destacar. 

La història de les Candeles, però, va començar amb una nena ingressada a Sant Joan de Déu per leucèmia, la Candela. Per omplir les llargues hores, una voluntària va ensenyar-li a fer polseres: les candeles. Des d’aleshores, aquestes polseres no han parat de recaptar fons per a la investigació del càncer infantil.